Latijn
 
terug
 

Latijn


 
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 Themaklas Latijn

Leerlingen die gymnasium willen doen, hebben twee uur Latijn in de brugklas. Maar ook atheneum- en VWO plus leerlingen kunnen natuurlijk Latijn doen.

Zonder de Romeinen zou onze huidige wereld er heel anders uitzien. En zonder hun taal, het Latijn, zouden er in Europa zelfs andere talen worden gesproken. Alleen al om deze redenen is het de moeite waard om voor de themaklas Latijn te kiezen!

Maar er is meer! In de themaklas Latijn maak je kennis met spannende sagen en legenden, die de Romeinen elkaar vertelden; over goden, helden, maar ook over gewone mensen. Bovendien leer je de eerste beginselen van het Latijn. Je zult zien dat je door het bestuderen van deze taal veel woorden uit andere talen gemakkelijker zult herkennen en dat je taalbeheersing in het algemeen met sprongen vooruit gaat. Ook versterk je je analytisch denkvermogen met deze taalkundige puzzel.

In de bovenbouw kun je alles wat je in de loop der tijd geleerd hebt in het echt aanschouwen. We gaan dan namelijk op studiereis naar Rome en/of Griekenland! Maar ook in de onderbouw hebben we leuke excursies, bijvoorbeeld naar de opgegraven Romeinse stad Xanten in Duitsland.

Als je op het atheneum en op het vwo+ de themaklas Latijn kiest, dan houd je de mogelijkheid open om in de tweede klas op het gymnasium in te stromen en uiteindelijk een gymnasiumdiploma te behalen door in de onderbouw het vak Grieks te volgen. Blijf je in de tweede en derde klas op het atheneum of vwo+, dan krijg je na je eindexamen een atheneumdiploma met Latijn op de vakkenlijst.

Dus: ben je ambitieus en houd je van taal en cultuur? Kies dan voor Latijn!

Nieuws

 
...
Bijgewerkt : 04 Jul 2017
 
Vrijdag 23-6, ...
Bijgewerkt : 23 Jun 2017
 
In een bomvo...
Bijgewerkt : 23 Jun 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Apr 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Apr 2017
 
...
Bijgewerkt : 07 Mar 2017
 
Alle theaterkl...
Bijgewerkt : 07 Mar 2017
 
...
Bijgewerkt : 06 Feb 2017
 
...
Bijgewerkt : 13 Dec 2016