Activiteiten

Activiteiten

Studiereizen

Elk jaar wordt er aan de leerlingen van mavo 3, havo 4, vwo 4 en vwo 5 de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een studiereis. Alle informatie over de studiereizen is te vinden op de ELO van Magister, onder de studiewijzer Studiereizen. Deze is toegankelijk voor ouders, leerlingen en medewerkers van de KSH.

Het contactpersoon voor algemene vragen over de studiereizen is Joeri Vlaming.

Stel een vraag over studiereizen

Activiteitendagen

Een aantal keer per schooljaar is het activiteitendag: leerlingen hebben dan geen les volgens hun rooster, maar volgen een of meerdere activiteiten met hun klas. Dit kan een activiteit zijn op school of een buitenschoolse activiteit.

Met deze (buitenschoolse) activiteiten geven we invulling aan contextrijk onderwijs: leren buiten het klaslokaal en de reguliere lessen. Voorbeelden van buitenschoolse activiteiten zijn een bezoek aan Keulen, het Mauritshuis in Den Haag, Museum Boerhaave in Leiden of een theaterworkshop in Amsterdam. Denk bij activiteiten op school aan schrijversbezoeken van bekende (Young Adult-)auteurs, workshops in het kader van Design of een virtual tour in een speciale bus.

Schoolfeesten & optredens

Ook op school is er het hele schooljaar van alles te beleven. Natuurlijk zijn er schoolfeesten, zoals het brugklasintroductiefeest, het befaamde kerstgala voor de bovenbouw en de KSH Prom Night voor de eindexamenkandidaten.

Onze muzikale talenten presenteren zichzelf tijdens KSH Unplugged en is er een kerstconcert.

Voor leerlingen in de brugklas is er de jaarlijkse voorleeswedstrijd.