Themaklassen

Onze themaklassen

Als je voor de KSH kiest, kies je zelf voor een themaklas. Twee uur per week mag jij bepalen wat je wilt doen. 

Iedere leerling maakt een persoonlijke keuze uit een van onze themaklassen.

De eerste 2 jaar bij ons op school volgt een leerling de zelfgekozen themaklas. Vaak blijft het daar niet bij: er zijn examenvakken zoals LO2, BSM, kunst muziek en kunst theater waarin een leerling verder kan met de favoriete themaklas.

Muziekklas

Voor leerlingen die muziek leuk vinden en graag een muziekinstrument willen leren bespelen of willen zingen is er de muziekklas. Ook als je al een instrument speelt of al zingt, is de muziekklas een goede keuze. In de lessen ligt de focus op het samen musiceren en het kennismaken met het basis pop-instrumentarium. Regelmatig wordt er naar een presentatie toegewerkt. Als vervolg op de muziekklas is er de mogelijkheid om in de bovenbouw van de havo en het vwo muziek als eindexamenvak te kiezen. Het eindexamenvak muziek wordt op de KSH in combinatie met kunst algemeen aangeboden.

Theaterklas

De theaterklas is er voor leerlingen die gevoel en talent hebben voor theater en voor leerlingen die het leuk vinden om zichzelf te presenteren en een breed publiek te boeien.

Er is les in toneelspelen, ontwerpen, vormgeven en het bouwen van decors. In het tweede leerjaar komen daar nog dansstijlen, cabaret, belichting en techniek bij. Er zijn ook andere leuke activiteiten op kunstgebied, zoals het volgen van workshops en het bezoeken van theatervoorstellingen en musea. In het verlengde van de theaterklas kan een leerling in de bovenbouw het eindexamenvak kunst drama kiezen. Ook het eindexamenvak drama wordt in combinatie met kunst algemeen aangeboden.

Designklas

In de designklas gaan leerlingen aan de slag met van alles dat te maken heeft met vormgeving: schetsen, tekenen, ontwerpen en bouwen. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken. Als echte designers maken leerlingen de meest creatieve producten naar eigen ontwerp.

Sportklas

Voor de sportklasleerlingen worden extra activiteiten georganiseerd, zoals klimmen, skiën, raften, zeilen en sportclinics als judo en kickboksen. De sportklas sluit aan op de eindexamenvakken LO2 (lichamelijke opvoeding 2) op de mavo en BSM (bewegen, sport & management) op havo en vwo. LO2/BSM is meer dan alleen gymnastiek. Omdat het een examenvak is worden er opdrachten gemaakt, lopen leerlingen stage en zijn er twee toetsen per leerjaar.

Researchklas

De Researchklas is bedoeld voor nieuwsgierige leerlingen die graag zelf op onderzoek uit gaan en die altijd al willen weten hoe iets zit. Leerlingen maken in dit vak spelenderwijs kennis met wetenschap in het algemeen en de natuurwetenschappen in het bijzonder: biologie, natuurkunde en scheikunde. Daarnaast ligt de nadruk op het ontwikkelen van vaardigheden: onderzoeken, samenwerken, presenteren, een verslag schrijven. De onderwerpen die aan bod komen zullen gevarieerd zijn. De themaklas sluit aan bij het bovenbouwvak Natuur, leven en technologie (NLT) dat in de bovenbouw van havo en vwo gekozen kan worden als examenvak voor de leerlingen die een profiel Natuur en gezondheid of Natuur en techniek kiezen.

Let op: de researchklas is alleen voor leerlingen met advies mavo/havohavo, havo/vwo of vwo.