Ons onderwijs

brugklas

Van groep acht naar de brugklas, dat is niet zomaar iets. Als brugklasser moet je ineens je weg zien te vinden in een groot gebouw met allemaal verschillende lokalen en docenten. Gelukkig maken nieuwe leerlingen die grote stap op de KSH niet alleen. 

In de brugklas zorgen we ervoor dat iedere leerling een goede start maakt. We vinden het namelijk erg belangrijk dat een leerling goed in zijn vel zit en zich snel thuis voelt op de KSH. Leren gaat namelijk makkelijker als je het naar je zin hebt. 

Themaklassen

De KSH heeft vanaf de brugklas 5 verschillende themaklassen: muziekklas, theaterklas, designklas, sportklas, researchklas.

Leerlingen kiezen een themaklas en volgen het themaklasprogramma twee uur in de week.

Lees meer over de themaklassen

Extra’s op de KSH

Bijzondere vakken

De KSH geeft leerlingen een extra uitdaging op het gebied van de Engelse, Spaanse en Duitse taal. Ook kunnen vwo-leerlingen vanaf de brugklas kiezen voor filosofie als vwo-plusvak. Liever creatief aan de slag? Ga naar “het Atelier”

Lees meer over het extra aanbod

Extra’s op de KSH

Activiteiten

De KSH organiseert per leerjaar tal van extra activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan interessante excursies van een dag, maar we organiseren ook meerdaagse studiereizen.

Lees meer over de activiteiten

Extra’s op de KSH

Werken met laptops

Alle leerlingen werken met een laptop. Met deze aanvullende digitale werkwijze zijn wij nog beter in staat maatwerk te leveren

Lees meer over werken met laptops

Leren gaat makkelijker als je het naar je zin hebt!