Informatie activiteiten

Kom langs op de KSH!

Op deze pagina vindt u alle mogelijkheden op een rijtje om kennis te maken met de KSH. We hopen dit schooljaar u en uw zoon/dochter weer te kunnen ontvangen op de KSH. Vanaf de herfstvakantie bieden we de mogelijkheid om persoonlijk met ons kennis te maken. U kunt ook een afspraak maken voor een rondleiding op de KSH. Aanmelden voor de verschillende activiteiten die hieronder beschreven staan kan op de volgende pagina: Aanmelden activiteiten

Meet & Greet
di 21 november 2023 & do 18 januari 2024
Je wordt samen met je klasgenoten uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de KSH tijdens de Meet & Greet. Als echte brugklassers volgen jullie drie complete vaklessen. Daarbij wordt van lokaal gewisseld. Het is dé kans voor leerlingen om te ervaren hoe zo’n schooldag er in werkelijkheid uitziet. Alle leerlingen krijgen een eigen werkboek. Je juf of meester van groep 8 kan de hele klas aanmelden. 

KSH Academy
periode 1: di 21, 28 november & 12, 19 december 2023
periode 2: di 9, 16, 23, 30 januari 2024

Speciaal voor de superambitieuze leerling die meer uitdaging nodig heeft in groep 8 (alleen met rond vwo-advies) hebben we de KSH Academy. De KSH Academy vindt plaats gedurende twee periodes van vier weken. Het is alleen mogelijk om voor één periode aan te melden, omdat we zoveel mogelijk leerlingen een kans willen geven. De leerling kiest voor een combinatie van vakken.
De lessen starten om 13.30 uur en zijn om 15.00 uur afgelopen.

Opgave voor de KSH Academy kan alleen gedaan worden door een docent van groep 8, omdat de lessen onder schooltijd plaatsvinden. Uiteraard moeten de ouders wel akkoord gaan.

Gymnasiumdag
wo 6 december 2023, 15.30 – 17.00 uur
Leerlingen die geïnteresseerd zijn in het gymnasium, kunnen op woensdag 6 december langskomen. Ze gaan dan aan de slag met Grieks en Latijn. Kennismaken met deze vakken kan ook in de KSH Academy.

Informatieavond voor ouders
wo 24 januari 2024, aanvang 20.00 uur
We presenteren onze school met een programma op school.
We starten met een centrale presentatie. Daarna heeft u de keuze uit een aantal presentaties over specifieke thema’s, zoals de brugklas en de themaklassen.
Er is ook ruimte om vragen te stellen over de brugklas, extra begeleiding, de themaklassen en alles wat u verder wilt weten.

Open dagen
do 1 februari & vr 2 februari 2024, 16.00 – 21.00 uur
Tijdens de Open Dagen kun je de hele school zien en kennismaken met vakken en themaklassen. Ook kun je proeflesjes en workshops volgen en presentaties bijwonen over de brugklas of jouw favoriete themaklas. Uiteraard is er ook alle ruimte om de vragen te stellen die jij hebt. Kom dus langs op donderdag 1 of vrijdag 2 februari! We vragen je wel even te laten weten wanneer jij wilt komen, zodat niet iedereen op precies hetzelfde moment komt.

Aanmelden voor een tijdslot op de Open Dagen kan vanaf maandag 8 januari 2024.

Lessenmiddag
di 13 februari 2024, 15.30 – 17.00 uur
We organiseren een lessenmiddag waarop je drie verschillende lessen krijgt.

Workshopdag
do 15 februari 2024, 15.30 – 17.00 uur
Tijdens de workshopdag kunnen leerlingen van groep 8 kennismaken met een van onze vijf themaklassen: