Lance Bakker wint Benelux Wiskunde Olympiade met foutloze wedstrijd!

24 mei 2023

Dit weekend heeft Lance Bakker uit V6 de eerste prijs behaald bij de Benelux Wiskunde Olympiade in Luxemburg. Na de wedstrijd van viereneenhalf uur bleek hij alle vier de wiskundige problemen volledig te hebben gekraakt. De tweede prijs was voor Pierre Akin Dürrüoglu uit België met 27 van de 28 punten, gevolgd door zesdeklasser Mads Kok uit De Meern met 23 van de 28 punten. In totaal deden de 30 beste wiskundetalenten uit België, Nederland en Luxemburg aan de wedstrijd mee. Uiteindelijk wisten alle tien de Nederlandse teamleden een medaille of eervolle vermelding te behalen.

De Benelux Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren uit België, Nederland en Luxemburg. Elk land wordt vertegenwoordigd door tien leerlingen, die vierenhalf uur de tijd hebben om vier opgaven op te lossen op het gebied van algebra, combinatoriek, meetkunde en getaltheorie.

Winnaar Lance had speciaal getraind op presteren onder tijdsdruk. “Dat hielp, zeker toen ik tegen het einde van de wedstrijd ontdekte dat twee van mijn oplossingen fouten bevatten. Gelukkig was er nog genoeg tijd over om deze te repareren.” Ook de wedstrijd lag hem goed: “Mijn favoriete onderwerp is meetkunde, en dit bleek achteraf de moeilijkste opgave die maar door vier mensen was opgelost.”  

Een super prestatie van onze leerling Lance!