Leerpleinen

Onze leerpleinen

Het verhaal van de school komt niet alleen terug in het onderwijs, maar ook in de look & feel van het gebouw. In onze leerpleinen komt het onderwijsconcept van de KSH tot uitdrukking: samenwerken, talenten optimaal benutten, eigen regie. Op de leerpleinen kun je in de praktijk brengen wat je in het lokaal geleerd hebt..

Zie hieronder onze diverse inspirerende leerpleinen.

Leerplein Muziek

Een rustige en inspirerende omgeving is echt een must.

De muziekstudio’s van KSH zijn in het oog springend. Vanaf de buitenkant van het gebouw zijn de studio’s met hun graffiti van onder andere Jimi Hendrix en Mozart opvallend aanwezig. Op de KSH neemt het vak muziek een speciale plek in. In de oude situatie was er een klaslokaal en vond je door de hele school groepjes leerlingen die muziek maakten. Het klinkt gezellig maar daar dachten de muzikanten, docenten en medeleerlingen vaak anders over. Musiceren maakt kwetsbaar. Een rustige en inspirerende omgeving is dan ook een must.

Leerplein Wiskunde

Het plein ‘ademt’ wiskunde.

Wiskunde is altijd dichterbij, dit is letterlijk op het leerplein terug te zien. In het schoolinterieur en op de wanden. Het plein ‘ademt’ wiskunde. Het leerplein weerspiegelt hoe onze docenten het vakken willen geven: individueel en klassikaal, maar altijd uitdagend!

Leerplein Geschiedenis

De kennis knalt van de muren!

Het in het oog springende leerplein Geschiedenis is vanuit de onderwijsvisie van de docenten ontstaan. Het team gelooft in faciliteren van individueel leren én de ‘extended classroom’. Dat vraagt om een passende leeromgeving. Door de ruimte te verdelen in verschillende tijdvakken en een passende look & feel, is er een aantrekkelijk leerplein ontstaan dat niet alleen ruim én intiem is, maar ook leerzaam. De kennis knalt van de muren! Docenten weten de ruimte te vinden voor themalessen en uiteenlopende activiteiten. Zo is er onder andere een Romeins minitheater waar leerlingen voordrachten kunnen houden en kunnen werken.

Wat maakt de KSH bijzonder? De sfeer is persoonlijk en op sommige plekken zelfs huiselijk. Onze leerpleinen zijn een fijne en inspirerende leeromgeving en verblijfsplek voor haar gebruikers: leerlingen én docenten. We zijn er echt trots op!

Bekijk het filmpje “Welkom bij de KSH” en ontdek wat de KSH!

Je moet de marketing cookies accepteren om dit te bekijken.