Persoonlijk onderwijs

Persoonlijke aandacht en persoonlijke ontwikkeling zijn onze kernwaarden. We zetten ons met liefde in om leerlingen te laten ontdekken wie ze zijn, wat ze willen en wat ze vinden. Dat doen we als het even kan in ons mooie schoolgebouw dat uitstekend is uitgerust om dit iedere dag in de praktijk te brengen.

Onze persoonlijke benadering
Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke begeleiding staan centraal in onze school. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat je bij ons een diploma gaat halen. Het allerleukste vinden wij om jou te laten ontdekken wie je bent, waar je goed in bent en wat je wilt. Wij weten dat je een uniek persoon bent en zo gaan we ook met je om. De KSH is een gezellige school met een fijne sfeer. Dat is belangrijk, want leren gaat makkelijker als het leuk is op school.

Jij bent aan zet!
In de periode dat je bij ons op school bent, word je een jongvolwassene. Je gaat steeds meer zelf keuzes maken en bepalen wat je moet doen om je doelen te bereiken. Je mentor gaat hierover twee keer per jaar met jou en je ouders in gesprek. Jij bent dan aan het woord om te vertellen wat je hebt ontdekt over jezelf en op welke manier je wilt gaan werken aan wat je wilt bereiken. Je mentor en je ouders luisteren goed naar je en jij maakt een verslag van de afspraken.

Het gaat lukken!
Je mentor bespreekt vijf keer per schooljaar met de coördinator hoe het met je gaat. Heb je wat extra hulp nodig, dan wordt dit besproken. Je zult van ons niet snel horen dat iets niet kan: we zoeken samen met jou en met je ouders naar de mogelijkheden die ervoor zorgen dat je succes hebt! Als je wat extra ondersteuning nodig hebt, dan zorgen wij daar graag voor. Als je het lastig vindt om je schoolwerk goed te organiseren, of je vindt een bepaald vak heel moeilijk, dan zijn er een heleboel mensen bij ons op school die je graag willen helpen. Daarover maken we dan afspraken met jou en je ouders. Je staat er niet alleen voor, we zijn er om je te helpen. Dat geldt natuurlijk ook als je extra hulp nodig hebt voor dyslexie, dyscalculie, sociale vaardigheid, faalangst, of noem maar op.

Mentor en peer leaders
Jouw mentor is voor jou en je ouders de persoon bij wie je altijd terecht kunt. De mentor houdt goed in de gaten of je het naar je zin hebt en of het goed gaat met je cijfers. Elke brugklas heeft twee peer leaders. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw die ervoor zorgen dat je je snel thuis voelt bij ons op school en aan wie je het hele jaar door vragen kunt stellen. Ze helpen je graag. De eerste dagen dat je bij ons op school bent, hebben we een speciaal programma voor je. Na een paar weken ga je met je klas op zeilkamp!