Tieners zijn werk in uitvoering

19 oktober 2023

“Dinsdag 10 oktober markeerde een bruisende start van ons schooljaar met de allereerste thema-avond: ‘Over de lerende tiener, motivatie en het brein’. Met enthousiasme verwelkomden we emeritus-hoogleraar Neuropsychologie, Jelle Jolles, die meer dan 400 aanwezige ouders meenam op een fascinerende reis door de wonderlijke wereld van hun tieners.

Gedurende bijna twee boeiende uren deelde Jolles inzichten over de intrigerende vraag: waarom doen tieners wat ze doen (of juist niet) en hoe kunnen ouders hiermee omgaan? De lezing bood niet alleen waardevolle informatie, maar ook een interactieve ervaring met ruimte voor vragen en discussie.

Jolles belichtte de tienerjaren als een periode van kansen en mogelijkheden, en besprak de ‘gebruiksaanwijzing’ van een tiener. Ouders en docenten kregen praktische handvatten om beter aan te sluiten bij het denkproces van tieners en te begrijpen hoe ze gemotiveerd kunnen worden. De kernboodschap van Jolles was helder: een tiener is werk in uitvoering. Effectieve begeleiding, gebaseerd op nieuwsgierigheid, verbeelding, denkvermogen en interesses, helpt tieners op weg naar zelfstandigheid en persoonlijke groei.

Kortom, het was een avond vol eye-openers en waardevolle inzichten. Een leerzame ervaring voor ouders en docenten. Op naar een schooljaar vol groei en bloei!”

Kom jij ook naar de volgende thema-avond
16 januari 2024?

Na het succes van 10 oktober, organiseert de KSH op 16 januari 2024 de thema-avond: Ademruimte: Bewustwording rondom vapen en roken”.

Ouders zijn een cruciale schakel in de preventieve aanpak van roken en vapen onder jongeren. Waarom? Ouders dragen niet alleen normen over aan de volgende generatie, maar ook de kracht hebben om invloed uit te oefenen en toezicht te houden. In de wereld van opgroeiende jongeren zijn ouders vaak de eersten die het gesprek aangaan over roken en vapen.

Daarom is het van onschatbare waarde dat jullie als ouders goed geïnformeerd zijn over de ins en outs van vapen en roken. We duiken op de thema-avond samen in de actuele wetgeving en de heersende normen en waarden in onze maatschappij over dit onderwerp. Samen streven we naar meer bewustwording en begrip, want ons doel is helder: het voorkomen van gebruik, of op zijn minst het verminderen ervan.

Laten we samen bouwen aan een omgeving waarin jongeren worden ondersteund en aangemoedigd om gezonde keuzes te maken. Jullie rol als ouders is van onschatbare waarde in het vormen van een toekomst waarin onze jeugd gedijt zonder de schadelijke invloed van roken en vapen. Samen maken we het verschil!”

Enthousiast over de thema-avond van 16 januari 2024, Ademruimte: Bewustwording rondom vapen en roken”?

Klik en meld je aan via de volgende link: kshhoofddorp.nl/aanmelden-thema-avonden-ksh/