Schoolgids

Populaire zoekwoorden

Een geschikt muziekinstrument / keyboard 
In de lessen muziek worden er verschillende praktische opdrachten gegeven. Deze opdrachten variëren van het spelen van een speelstuk tot zelf muziek componeren. Bij deze opdrachten moet ook een gedeelte als huiswerk worden gedaan (partijen oefenen, opdrachten thuis voorbereiden of afmaken). Hoewel de leerlingen in principe voor of na de lessen op school kunnen oefenen in de muziekstudio’s, blijkt dat veel leerlingen het prettig vinden om thuis te beschikken over een geschikt instrument. 

Daaronder verstaan we een instrument waar de leerling makkelijk mee overweg kan. 

 • Het liefst een (eenvoudig) keyboard of een piano 
  Minimaal 49 toetsen, liefst normaal formaat toetsen, maar minstens “half size”.  
  (Mini-keyboardjes met hele kleine toetsen zijn niet geschikt).  

  Een USB-midi-aansluiting is niet noodzakelijk, maar kan handig zijn bij het werken met muzieksoftware.
 • Overige instrumenten 
  Of andere instrumenten zoals gitaar, dwarsfluit, klarinet, saxofoon etc. ook geschikt zijn, hangt af van de leerling. Het komt niet altijd even goed uit, als je een partij thuis op de saxofoon hebt geoefend, terwijl je in de klas op een keyboard moet spelen… 
  De ene leerling heeft daar veel problemen mee, de andere helemaal niet. Dit probleem speelt uiteraard niet, als het eigen instrument af en toe mee naar school genomen kan worden.  

Geen instrument? 
Wie thuis geen geschikt instrument heeft adviseren wij de aanschaf van een eenvoudig goedkoop keyboard. Het beste kunt u hiervoor op zoek gaan naar een tweedehands exemplaar, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Daar is een ruim aanbod van geschikte gebruikte keyboards tussen € 25 en € 50.