Schoolgids

Populaire zoekwoorden

brugklas

In welke klas een leerling terechtkomt, hangt af van het advies van de basisschool. Er zijn mavo-, havo-, vwo- en gymnasiumbrugklassen. In de eerste en tweede klas volgen we de ontwikkeling van de leerling nauwkeurig en bepalen we met elkaar welk onderwijsniveau het beste past. Vanaf het derde leerjaar is de keuze voor de specifieke opleiding definitief. Voor leerlingen met een zogenaamd ‘dubbel advies’ kiezen we voor onderwijs op het hoogste adviesniveau.

Goede start

In de brugklas zorgen we ervoor dat iedere leerling een goede start maakt. We vinden het namelijk erg belangrijk dat een leerling goed in zijn vel zit en zich snel thuis voelt op de KSH. Leren gaat namelijk makkelijker als je het naar je zin hebt. 

Je staat er nooit alleen voor

Van groep acht naar de brugklas, dat is niet zomaar iets. Als brugklasser moet je ineens je weg zien te vinden in een groot gebouw met allemaal verschillende lokalen en docenten. Gelukkig maken nieuwe leerlingen die grote stap op de KSH niet alleen. Al voordat daadwerkelijk wordt gestart in de brugklas is er een kennismakingsbijeenkomst. Vervolgens wordt tijdens de introductiedagen nog meer aandacht aan deze kennismaking besteed. Na een paar weken, als de leerling de school, zijn mentor, peer leader en klasgenoten iets beter kent, gaat de hele klas op zeilkamp.

De peer leader

Leerlingen uit de bovenbouw die het leuk vinden nieuwe leerlingen te begeleiden, krijgen een opleiding tot peer leader. De peer leader helpt de mentor bij alle klassenactiviteiten en helpt graag leerlingen waar nodig. Peer leaders zijn zelf ook brugklasser geweest en weten dus precies hoe het voelt om je weg te moeten vinden op een nieuwe school.

Themaklassen

De KSH heeft vanaf de brugklas vijf verschillende themaklassen: muziekklas, theaterklas, sportklas, designklas en researchklas. Leerlingen kiezen een themaklas en volgen het themaklasprogramma twee uur in de week. De themaklas is onderdeel van het lesrooster.